Clownkurs för nybörjare
Gotland 27-28 juli

Anmäl dig här

Om kursen

Utforska konsten att vara clown och upptäck din unika komiska talang i vår inspirerande kurs för vuxna!

Under två dagar får du utforska din egen unika clownkaraktär med hjälp av beprövade metoder och personlig feedback. Genom att omfamna fem centrala principer blir kursen inte bara en lektion i clown utan också en övning i närvaro och autenticitet för varje deltagare. Vi utforskar clownens unika språk och de oväntade improvisationer som uppstår när det planerade möter det spontana. Vi lär oss att omfamna misstagen, för i clownens värld är varje flopp gåva och en möjlighet till nya skratt och glädje.

Genom en metod förankrad i den klassiska Commedia dell’arte och utvecklad av pedagoger på Théâtre du Soleil i Paris, får du en unik inblick i clownens konst

Ge dig själv möjligheten att omfamna misstag och upptäcka den komiska potentialen som bor inom dig. Om du är redo att utmana dig själv och förbättra din publikkontakt, är denna kurs perfekt för dig.

.

Er lärare

Ivan Monthan är en mångsidig artist med bakgrund inom clown, utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Sedan 2007 har Ivan delat med sig av sin expertis som pedagog inom teater, musik och clown. Inspirerad av såväl klassiska som moderna clownmästare, grundar Ivan sin pedagogik i den beprövade clowntekniken utvecklad vid Théâtre du Soleil i Paris, med fokus på närvaro och autenticitet. I sin undervisning skapar Ivan en atmosfär av lekfull nyfikenhet som ständigt fokuserar på att guida eleverna till att hitta sin egen clownkaraktär och publikens hjärta genom äkthet och närvaro. Genom att uppmuntra till att äga sina misstag och finna glädje i det oväntade, skapar Ivan en kärleksfull atmosfär där alla kan växa och utforska. Med Ivan som guide får varje individ möjligheten att upptäcka det mest fantastiska de kan vara – sig själva.

Praktisk info:

Datum: Lördag 27 juli – Söndag 28 juli

Frågor: info@teatermo.se

Vem kan söka?
Kursen vänder sig till dig som är 18 år och äldre och som är intresserad av clown, inga förkunskaper krävs.

Antal deltagare: 12

Kursavgift: 3200 kr inkl moms

Tid: Kursen omfattar 10 studietimmar Lördag 27 juli – söndag 28 juli kl 10.00 – 16.00

Lokal: Plats för kursen är Hamra bygdegård som ligger på landbygden på södra Gotland.

Mat: Ordnas av deltagarna själva, Hamra krog ligger 450 meter från bygdegården

Kommunikationer: Buss nr 11

Logi: Boende ingår inte i kursavgiften.