ivan Monthan Teater MO

Ivan Monthan

Skådespelare/Musiker/kompositör/clown – startade  Teater MO 2015
nyckelharpa, gitarr, ukulele, sång, clown, skådespelare

Var kommer du ifrån? 
Jag är utvuxen på Kungsholmen i Stockholm, sedan blev det en period i Solna och sedan 2013 bor jag med min familj i Liesta/Rimbo.

Några höjdpunkter från ditt yrkesliv
Jag är utbildad musiker i grunden och har många fina minen från turnéer och spelningar. Musiken och teatern har verkligen den egenskapen att den tar en till plattset man aldrig trodde man skulle besöka annars. Jag skulle vilja säga att höjdpunkterna under mitt yrkesliv är när jag står på scenen och allt stämmer, det är som att jag och publiken är sammanlänkade med ett gummiband. Jag kan dra och spänna bandet eller släppa efter, helt enkelt spela och segla på den energi som finns mellan oss i rummet.

Om Ivan
Jag föddes 1982 under dramatiska omständigheter 3 veckor för tidigt, och fort gick det! Jag växte upp på Kungsholmen i Stockholm i ett hems som vibrerade av teater och känslor. Redan tidigt blev jag intresserad av att spela nyckelharpa när jag såg det på TV och utvecklade med tiden mitt eget sätt att spela på instrumentet.

Att växa upp i en teaterfamilj innebar att jag fick se en mängd av repetitioner, gästspel och föreställningar. Något som har format min egen konstnärliga gärning. Ett omvälvande ögonblick var när jag såg föreställningen Clowner på Stadsteatern. Från den stunden var jag fast, jag visste att det var clown jag ville bli.
Men musiken tog överhanden och det kom att dröja flera år innan jag slutligen tog steget och började min bana som clown. 
Och där är jag nu, lycklig med min röda näsa :0)